راهنمای راه اندازی موتور برق
موتور برق یک وسیله ی کاربردی برای زمان هایی است که با معضل قطعی برق رو به رو هستید. اگر از دستگاه درست استفاده کنید و در شرایط مناسب از آن نگهداری کنید، موتور برق ها میتوانند در شرایط نیاز شما را پشتیبانی کنند. راه اندازی موتور برق های بنزینی بسیار کار راحتی است اما اگر نکات ایمنی را رعایت نکنید ممکن است مشکل ساز شود. در این مقاله میخواهیم روش درست روشن کردن موتور برق را به شما آموزش دهیم.
انواع موتور برق برای راه اندازی
موتور برق ها به 3 روش راه اندازی میشوند:
هندلی: دستگاه یک سیم فنری دارد که هنگام روشن کردن باید با دست آن فنر به عقب کشیده شود و سپس موتور برق روشن شود.
استارتی: دستگاه توسط یه دکمه روشن میشود و احتیاجی به دستی روشن کردن ندارد.
اتوماتیک: دستگاه به صورت خودکار وقتی برق قطع میشود روشن میشود و هنگامی که برق وصل میشود خاموش میشود.
مراحل ابتدایی راه اندازی موتور برق
چک کردن دوره ای موتور برق
بعد از خرید هر دستگاه یا ابزار یا هر وسیله ی دیگری باید آن را چک کنید تا حداقل از سلامت ظاهری آن مطمئن شوید و سپس با خواندن دفترچه ای که در داخل دستگاه است روش درست راه اندازی موتور برق را مطالعه کنید. در داخل دفترچه، اسم جز به جز قطعات و مراحل راه اندازی دستگاه و نکات نگهداری از دستگاه گفته شده.
پر کردن باک موتور برق
سوخت موتور برق های بنزینی، بنزین است و حجم باک و میزان پر بودن باک هم در دفترچه ی راهنمای دستگاه و هم بر روی بدنه ی دستگاه حک شده است.باک در قسمت بالایی موتور برق قرار دارد. قبل از روشن کردن از پر بودن باک مطمئن شوید و سعی کنید از بنزین تازه استفاده کنید ولی اگر بنزین تازه در دسترس نداشتین و بنزین داخل باک مدت زمان زیادی بوده، حتما از مکمل استفاده کنید زیرا باعث صاف کردن بنزین میشود.
اگر در حین کار کردن سوخت موتور برق تمام شد، اول دستگاه را خاموش میکینید و به دستگاه فرصت میدهید خنک شود و بعد دوباره سوخت را اضافه میکنید. هرگز وقتی دستگاه روشن است، بنزین اضافه نکنید چون باعث انفجار میشود. اگر بنزین هنگام سوخت گیری روی بدنه ی دستگاه ریخت حتما آن را تمیز کنید زیرا با روشن شدن سیگار یا حرارت در کنار موتور برق باز باعث انفجار میشود.
قرار دادن موتور برق در مسیر صاف
قبل از راه اندازی و بعد از چک دستگاه، باید آن را در سطح صاف قرار دهیم زیرا سطح شیبدار باعث میشود روغن در یک سمت جمع شود و سیستم قطع کن روغن به درستی عمل نکند و دستگاه روشن نشود. علاوه بر سطح صاف، دستگاه باید در مکان رو باز باشد تا دودی که تولید میکند باعث آزار و مسمومیت نشود.
فیلتر هوا
کاربرد فیلتر در رساندن هوای تمیز به دستگاه است و جلوی گرد و غبار را میگیرد. اگر فیلتر کثیف و گرفته باشد انجام دو کار موثر می باشد: در ابتدا ابر داخل فیلتر هوا را خارج کنید و با گرفتن باد، تمام خاک آن را بگیرید. سپس ابر را بشورید و کاملا آب موجود در ابر را خارج نمایید. سپس در 4 گوشه ابر و وسط، تنها یک قطره روغن برای چرب شدن ابر و جذب بهتر گرد و خاک بریزید. راه دوم تعویض کلی فیلتر هوا می باشد تا به عملکرد کارخاه برگردید.
مخزن روغن
روغن باعث روان شدن کار دستگاه و تولید برق بهتر میشود. علاوه بر بنزین، روغن دستگاه هم باید قبل از استارت چک شود. بهتر است روغن همیشه در بالاترین سطح باشد که بسته به نوع موتور برق حجم آنها متفاوت است و میتواند عددی بین 500 سی سی تا 1.5 لیتر باشد. بهتر است از روغنی با ویسکوزیته بالا مثل روغن هایی در داخل ماشین استفاده میشود، استفاده کنید.
۱ کیلووات حدودا ۲۵۰ سی سی
۳ کیلووات ۵۰۰ سی سی
۶ تا ۸ کیلووات 1.1 تا 1.5 لیتر متفاوت است
۱۰ کیلووات 1.5 لیتر
در داخل گیج روغن حسگری وجود دارد که در صورت کمبود روغن یا تمام شدن روغن دستگاه به صورت خودکار خاموش میشود. برای بار اول به ازای هر 50 ساعت کار کردن بهتر است روغن عوض شود.
روشن کردن موتور برق
برای روشن کردن موتور برق نباید دستگاهی به آن متصل باشد و دکمهی فیوز رو حالت خاموش باشد. سپس شیر بنزین را باز کنید و بعد ساسات را بکشید و دکمه استارت را بزنید. ساسات بخشی است که باعث جلوگیری ورود بیش از حد بنزین به محفظه ی احتراق میشود تا به اصطلاح موتور خفه نکند. توجه داشته باشید هنگام کار با ساسات باید به آرامی انجام شود به طوری که ساسات را تا نیمه بیرون میکشید تا موتور به آرامی روشن شود و وقتی موتور گرم شد ساسات رو به حالت اول درمیاورید. اگر این کار به آرامی انجام نشود، تسمه پاره میشود.
توجه داشته باشد در این حین اخطار کمبود روغن نداشته باشید وگرنه دستگاه دوباره خاموش میشود و تا اضافه نکرن روغن کافی دستگاه روشن نمیشود. اگر دستگاه سیستم هندلی داشت به جای زدن دکمه ی استارت، باید با دست چند بار طناب هندل کشیده شود تا موتور برق روشن شود.
برای اولین بار که موتور برق را استفاده میکنید بدون اینکه دستگاهی به آن متصل کنید اجازه دهید 30 دقیقه ثابت کار کند و گرم شود و سپس اول وسایل پر مصرف را به آن متصل کنید و بعد وسایل دیگر.
خاموش کردن موتور برق
برای خاموش کردن اول باید تمام وسایلی که به موتور برق متصل هستند را خاموش کنید و بعد از خاموش کردن تمام وسایل، اجازه دهید دستگاه چند دقیقه به کار کردن خود ادامه دهد. در انتها میتوانید دکمه ی خاموش موتور برق را بزنید و بعد شیر بنزین را ببندید. هیچوقت قبل از طی کردن این مراحل، موتور برق را خاموش نکنید.
نصب موتور برق کار پیچیده ای نیست به شرط آن که تمام نکاتی که گفته شده را رعایت کنید تا هم دستگاه سالم بماند و دیر تر دچار مشکل شود و تایم بیشتری شما را پشتیبانی کند، و هم ایمنی شما رعایت شود. شما با خواندن این مقاله میتوانید بهترین استفاده رو از دستگاه داشته باشید.
در صورت بروز هر مشکلی در راه اندازی موتور برق خود می توانید با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم.